Storytelling met impact

TOOLKIT VOOR VERTELLERS

Uitgeverij MANAGEMENT IMPACT / BOOM, Amsterdam 2020
168 blz. ISBN 978 90 24434558  

Storytelling is hét middel om jouw verhaal met je publiek te delen. Niet alleen in het theater, ook in bedrijfsleven, zorgsector, universiteit of hogeschool helpt storytelling de boodschap van jou of jouw onderneming succesvol voor het voetlicht te brengen. Maar hoe zorg je ervoor dat dit verhaal een maximaal effect op je toehoorders heeft? Hoe kun jij groeien in je rol van storyteller? En wat hebben de Pink Panther, jonge sla, de tandenborstel van koningin Máxima en het antidanscomité uit Deventer met elkaar gemeen? Je ontdekt het allemaal in Storytelling met impact!

75 spelvormen om je verhaal nóg beter te vertellen

Een goed verhaal op zich is niet genoeg, dus reikt Storytelling met impact je 75 spelvormen aan – onderverdeeld in tien categorieën – om het verhaal dat jij wil vertellen, nóg beter te vertellen. Via oefeningen, opdrachten en improvisaties met aandacht voor stem, lichaam, focus, zelfvertrouwen en fantasie bouw je verder aan je vermogen om het publiek aan zijn stoel gekluisterd te houden. Bovendien werk je met de opdrachten aan teamvorming en de groei van het onderling vertrouwen.

‘Verhalen zijn de onuitwisbare getuigen van de tijd waarin we leven en die ons voorafging. Bovendien geven ze een inkijkje in de tijd die komen gaat. Levensnoodzakelijk.’ – Ivo van Hove, regisseur/directeur Internationaal Theater Amsterdam

error: